top of page
DSC_0014.JPG
DSC_0002 (4)_edited.jpg
DSC_0002 (4)_edited.jpg
DSC_0015 (2)_edited.jpg

Met de Minister-President op Nederlandse economische missie naar Indonesië, 19-22 november 2013

 

Er zijn in totaal 4 sectoren opgesteld voor deze missie: landbouw en voedsel, vliegvelden, gezondheid en levenswetenschappen, water en havens. Er waren verschillende programma's om kennis uit te wisselen middels ‘round table’ discussies, interactieve lezingen, conferenties, werkbezoeken naar actuele relevante Nederlandse-Indonesische projecten. Daarnaast werden er tussen beide landen belangrijke overeenkomsten ondertekend betreffende actuele projecten waar Nederland met zijn kennis in de wereld over watermanagement zich wil profileren. Zo is er het project National Capital Integrated Coastal Development (NCICD) waaraan ANL, in samenwerking met Lola Landscape Architects uit Rotterdam en Bias Tekno Art uit Jakarta, in een voorstel heeft bijgedragen voor floating communities als onderdeel van het NCICD project. Dit voorstel is opgenomen in het definitief Master Plan NCICD en gepubliceerd in een essay van het toonaangevende Indonesische vakblad `Indonesia Design’ editie november 2014.

 

De komst van de Nederlandse Minister-President en zijn delegatie had een positieve invloed op de Indonesische overheden. Dit was te zien aan de positieve reacties in de lokale media, zowel in de krant als op TV. Hierdoor kan er worden geconcludeerd dat deze missie ‘geslaagd’ is.

 

Kortom, het was een vruchtbare, interessante en belangrijke zakenreis voor ANL waar het uitbreiden van het netwerk en de kans vergroten tot het binnenhalen van watergerelateerde projecten in Indonesië, voorop stonden. Het netwerk en de kans zijn hierdoor zeker uitgebreid. Dat grotere netwerk is van belang voor ANL omdat ANL ook in het buitenland contacten heeft, waardoor ANL ook internationaal kan opereren. 

 

DSC_0012_edited.jpg
DSC_0017 (2)_edited.jpg
DSC_0007_edited.jpg
DSC_0003 (4)_edited.jpg
bottom of page